01 tacoma v6 a/c problem - Toyota Tacoma Forum
User Tag List

 
Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 (permalink) Old 01-28-2016, 12:01 PM Thread Starter
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 1
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
(Thread Starter)
01 tacoma v6 a/c problem

Hello my friends...having a problem with my a/c. the compressor is not coming on...there is enough freon and the 10a fuse in box under hood is good and the button on dash lights up when pushed...the compressor will spin when turned by hand...any suggestions?
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 (permalink) Old 01-28-2016, 12:21 PM
Addict
 
Mad Maxx's Avatar
 
Join Date: Jan 2010
Location: Missoula, Montana
Posts: 807
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 69 Post(s)
Re: 01 tacoma v6 a/c problem

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
Hello my friends...having a problem with my a/c. the compressor is not coming on...there is enough freon and the 10a fuse in box under hood is good and the button on dash lights up when pushed...the compressor will spin when turned by hand...any suggestions?
Sounds like maybe the clutch on the compressor is not working.

Mad Maxx
Mad Maxx is offline  
post #3 of 4 (permalink) Old 01-28-2016, 04:50 PM
ZIP
Addict
 
ZIP's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Tropical Paradise
Posts: 758
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 50 Post(s)
Re: 01 tacoma v6 a/c problem

like Maxx suggested .. it may be the magnetic clutch on the front of the compressor not engaging..
Check if you have voltage to it when a/c system is on (the green wire)

Last edited by ZIP; 01-28-2016 at 04:53 PM.
ZIP is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 (permalink) Old 01-31-2016, 03:27 PM
Newbie
 
Join Date: Jan 2016
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Quoted: 1 Post(s)
Re: 01 tacoma v6 a/c problem

My Tacoma has the same problem.
franknickells is offline  
Reply

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Toyota Tacoma Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













  Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i got a problem with my tacoma adriantktbeer Performance 14 05-11-2012 02:13 PM
98 S/C 3.4 Tacoma Problem MooseTaco Performance 15 03-14-2012 06:51 AM
Tacoma transmission problem? NAC Off Topic 6 07-27-2006 06:12 PM
01 tacoma 3.4l W/K&N problem beatuptaco Performance 14 07-22-2006 01:27 PM
95 tacoma problem sportsman1539 1995.5 - 2004 7 06-08-2005 08:54 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome